Op basis van mijn eigen interesses en reeds vergaarde kennis, heb ik enkele formules. Laat deze opsomming echter geen beperking zijn: contacteer mij gerust om iets te voorzien dat past binnen jouw concept.

Visueel orkest

Aan de hand van muzikale principes gaan we samen beeldend werk maken. Ritme, melodie, samenspel, timing, ... Afhankelijk van de groep en beschikbare tijd kunnen we elk dieper uitspitten.

De workshop is bedoeld om heel toegankelijk te zijn. Beeldende of muzikale achtergrond is zeker niet vereist.

Indien gewenst kan er gefocust worden op 1 of meerdere ascpecten, zoals werken in groepsverband, ritme en timing of de relatie tussen kleur en melodie.

Grafisch onderwijs

Onderzoek heeft al bewezen dat vormgeving positieve effecten kan hebben op leerprestaties. Als leerkracht zijn er enkele eenvoudige principes die vlot hanteerbaar zijn. Je moet ze simpelweg eens uitgelegd krijgen.

Verder gaan we ook in op de terminologie, zodat miverstanden rond woorden als resolutie en lettertype eindelijk de wereld kunnen worden uitgeholpen.

Wildtekenen

Deze sessies staan nog in de startblokken, maar bedoeling is om in groep op locatie te tekenen. Samen zoeken we dan leuke taferelen en stellen ons open voor toevallige ontdekkingen. Oefenen in het kijken, is het begin van goed tekenen.

Interesse? Mail naar info@pjotr-cornelis.be om op de hoogte te blijven.