Drums

Als student heb ik enorm veel geput uit mijn passie voor slagwerk. Van heel figuratief werk, zuivere waarneming, groeide al snel een spel met afgeleide vormen en verschoof de aandacht naar de grafische eigenschappen die zich opdrongen door te experimenteren met verschillende materialen.

Het resultaat van een vlek op de rechter pagina, gespiegeld op de linker door het schetsboek kort dicht te duwen om daarna met stift slagwerk elementen te tekenen.
Door pagina's iets te lang op elkaar te drukken bleven resten papier in de verf plakken. Dit leverde soms interessante effecten, maar vond ik moeilijk te controleren.
Lijnen gemaakt met een paletmes.
Als de verf wat droogt vooraleer het schetsboek dicht te drukken, geeft er kleinere vlekken af.
Hier heb ik mijn papier eerst bevochtigd en vervolgens 2 verschillende vlekken op elkaar gedrukt
Een test met verschillende kleuren op elkaar te duwen.
Wanneer ik ergens een leuk motief of visueel effect vind, houd ik dat altijd bij om mee te spelen. Zoals ik hier een pagina uit een magazine gebruikte.
De trommels werden helemaal abstract in deze losse krabbels.
Deze linosnede situeert zich ergens tussen de vlekken-experimenten. Het beeld heeft eigenlijk nog vrij weinig te maken met trommels.
Een linosnede van een trommel, nog vroeg in het stadium van deze reeks.

Deze reeks was de aanleiding tot mijn eindwerk, DRUM. Na ettelijke schetsboeken te vullen rond het thema, was het de logische volgende stap om er een groot project rond op te zetten.

De abstractie is daarna nog verder gevloeid in mijn reeks rond ritme.